Om Xbase

Om Oss

För oss på XBASE är det självklart att arbeta nära dig som kund, på dina villkor. Vi ger dig mer än skräddarsydda och kvalitetssäkrade redovisningstjänster. Vi ger dig trygghet.

Vår vision

Vi hjälper dig med det vi är bra på och du får mer tid att göra det du är bra på. Det kan omfatta allt från skatteplanering till affärsrådgivning eller hantering av hela företagets ekonomifunktion. Vi ger dig helt enkelt tid att öka din lönsamhet. Vi försöker alltid hitta den bästa lösningen och skräddarsyr vårt produktutbud efter din efterfrågan. Vår personal ger dig trygghet genom hög kvalitet och god service.

Historia

XBASE redovisningsbyrå startade 1995 och har sedan starten vuxit i en jämn takt till dagens nivå. 2005 gjordes en rejäl expansionssatsning och på två år ökade omsättningen kraftigt och personalstyrkan tredubblades. 2006 flyttade vi in i kontoret på kajenområdet i Leksand och där har vi fortfarande vårt huvudkontor och från hösten 2017 har vi även kontor i Dalarna Science Park i Borlänge.

REX

Våra redovisningskonsulter arbetar enligt REX som är en standard för redovisningsuppdrag. Det innebär att vi jobbar med kvalitetssäkrade rutiner på ett effektivt sätt. Flera av våra redovisningskonsulter är auktoriserade och då är det ett krav att vi arbetar enligt REX. Kravet omfattar inte bara våra auktoriserade konsulter utan hela byrån.  

SALK

SALK är en standard som tagits fram för att säkerställa en hög kvalitet i arbetet som lönekonsult. Flera av våra lönekonsulter är auktoriserade och då är det ett krav att vi arbetar enligt SALK, som är den första standarden inom lön och är ett viktigt verktyg som kvalitetssäkrar löneprocessen.

ISO 9001

Vår kvalitet är verkligen något vi känner att vi kan skryta med. Vi är nämligen Dalarnas första ISO-certifierade redovisningsbyrå enligt ISO 9001. Det här innebär att vi arbetar efter gemensamma rutiner, oavsett kontor och position på byrån.

Systemet är levande och under konstant uppdatering och förbättring. Ett ständigt pågående arbete är också att våra medarbetare ska uppfylla kraven för Auktoriserad Redovisningskonsult/Lönekonsult via vår branschorganisation Srf konsulterna. Det innebär att våra medarbetare får en kontinuerlig utbildning för att ge dig allra bästa service.

Sponsoring

XBASE har under många år haft sponsringsengagemang med lokal förankring och det tänker vi fortsätta med. Vårt syfte med sponsoringen är att stötta ungdomar, innovation och mångfald. Vi vill att våra samarbetspartners uppfyller samma grundläggande värderingar som oss själva: jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga.

Det XBASE sponsrar ska ha en tydlig koppling till ett eller flera av huvudområdena:

  • Ungdomar
  • Lokal förankring till Leksand
  • Innovation och ungt entreprenörskap

Vi vill träffa dig!

För att kunna göra bästa möjliga bedöming av ditt företags behov tror vi på det personliga mötet. Hör av dig så tar vi kontakt med dig inom kort!

Vi vill träffa dig!

För att kunna göra bästa möjliga bedömning av ditt företags behov tror vi på det personliga mötet. Hör av dig så tar vi kontakt med dig inom kort!