OM XBASE

VÅR VISION

Vi hjälper våra kunder med det vi är bra på, så att de kan få frihet att göra det som de är bra på. Det här kan innebära allt från skatteplanering till affärsrådgivning eller kanske att du outsource:ar ditt företags bokföring så att du själv kan lägga din tid på att öka ditt företags lönsamhet. Vi försöker alltid på ett flexibelt sätt hitta den bästa lösningen för just ditt företag och skräddarsyr därför vårt produktutbud efter din efterfrågan. Vår engagerade personal vill ge kunden trygghet genom hög kvalitet och god service


HISTORIA

XBASE redovisningsbyrå startades 1995 av Lena Dahlgren i byn Hjulbäck i Siljansnäs. Efter en rejäl expansionssatsning tredubblade XBASE sin personalstyrka på två år och flyttade till nya lokaler på kajenområdet i Leksand 2006. Målet är Manhattan och vägen dit är en spännande resa…


REX

XBASE redovisningskonsulter arbetar enligt REX som är en Svensk standard för redovisningstjänster. Att följa REX innebär kvalitetssäkrade rutiner som gör att allt blir rätt från början. Vi behöver inte rätta i efterhand och vårt arbete utförs effektivt och tidsbesparande.  Flera av XBASE redovisningskonsulter är auktoriserade och då är kravet att vi arbetar enligt REX. Det omfattar inte bara våra auktoriserade konsulter utan hela byråns rutiner.

För din och vår skull, görs en oberoende kvalitetskontroll minst vart sjätte år. Då kontrolleras att vi följer REX och att byråns rutiner är anpassade till REX-standarden.


SALK

SALK är ett ramverk med grundläggande principer och riktlinjer som tagits fram för att skapa lönetjänster med hög kvalitet och för att vara ett stöd för Auktoriserade Lönekonsulter. SALK har en övergripande metodik som den auktoriserade lönekonsulten följer för att de utförda tjänsterna ska få hög kvalitet. SALK ger även relevant information inom viktiga områden som rör ett företags lönehantering. Hur SALK ska tillämpas påverkas av företagets storlek, inriktning och hur deras arbete organiseras.


ISO 9001

Vår kvalité är verkligen något som vi känner att vi kan skryta med. XBASE är nämligen Dalarnas första ISO-certifierade redovisningsbyrå enligt ISO 9001. Det här innebär att XBASE arbetar efter gemensamma rutiner, oavsett kontor och position på byrån. Allt för att du som kund ska få bästa möjliga kvalité på våra tjänster. Systemet är levande och under konstant uppdatering och förbättring. Ett ständigt pågående arbete är också att våra medarbetare ska uppfylla kraven för Auktoriserad Redovisningskonsult/Lönekonsult via vår branschorganisation SRF, vilket innebär kontinuerlig utbildning för att ge bästa möjliga stöd till våra kunder.